T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - 23 Nisan İlkokulu

E Güvenlik ve İnternet Güvenliği

E Güvenlik ve İnternet Güvenliği

Milli eğitim bakanlığı destek hizmetleri genel müdürlüğünün 2018/10 nolu "Okullarda Güvenlik Önlemleri Alınması" konulu genelge doğrultusunda 23 Nisan İlkokuluolarak; güvenlik politikası dosyası hazırlandı.Okulda can güvenliği,internet güvenliği, kişisel güvenlik temaları baz alınarak okul politikası belirlendi. Okul güvenlik politikası, 2015/2018 stratejik planın gereği olarak değerlendirilip gerekili tüm e-güvenlik tedbirleri alınır.

 

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte her okulun Okul Güvenlik Politikasının olması kaçınılmaz olmuştur. Çünkü paydaşlar günümüzde okul binasından çok çeşitli şekillerde internete erişebilirler. Günlük hayatımızın bir parçası olarak hepimiz dijital teknolojilerle yaşıyoruz. Çocuklarımızın dijital teknolojiler aracılığıyla mevcut olan fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarını bilmelerini sağlamak için, artık bunları nasıl kullanacaklarını bilmek ve anlamak gerekiyor. Bunun mümkün olan en güvenli şekilde ve en güvenli ortamda yapılmasını sağlamak için, öğrencilerimizin evde, okulda veya dışarıda ya da arkadaşlarıyla ya da yalnız olduğu zaman, dikkatini çeken açık ve özlü bir Güvenli İnternet Okul Politikasına sahip bir okuluz.

A. ÖZETLE E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ:

 

1.      Okulumuzun internet sitesi, facebook gibi sosyal ağları bulunmaktadır. Bu ağların üzerinde yayınlanan veriler kontrollü olarak paylaşılmaktadır. 

2.      Okulumuzda cep telefonları ders esnasında kapalı konumda tutulmakta, eTwinning projesi yapan arkadaşlar proje çalışmaları amacıyla gerektiği takdirde kullanmaktadır. 

3.      Öğretmenlerimiz tarafından, sınıflara düzenli olarak, BİT bağımlılığı, BİT'nin doğru ve güvenli kullanımı, Siber Zorbalık gibi konularda seminerler tertiplenmektedir. Bu konu ile ilgili sertifikası olan öğretmenlerimiz vardır. 

4.      Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili sabit panolar bulunmaktadır.

5.      Okulumuzun  bazı öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT 'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır.

 6.       Okulumuzda "Daha Güvenli İnternet Günü" kutlanmaktadır.

 7.      Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, güvenliweb.org.tr. sitesi  linki yer almaktadır. Okul paydaşlarımız istedikleri zaman konu ile ilgili bilgi alabilmekteler.

8.  Okulumuzda güvenli internet günü kutlamalarında, konu ile ilgili seminerlerde güvenliweb.org.tr. sitesinden alıntılanan bilgi broşürleri dağıtılmaktadır.

9.   Sınıf Öğretmenlerimiz  internet etiği ve güvenli internet kullanımı konuları hakkında öğrencilerimize bilgilerini aktarmaktadır.

10.  Okulumuzda 21.yy iletişim becerileri önemsenmektedir. Bununla ilgili olarak öğrencilerimizin BİT kullanım becerilerini geliştirme çalışılmaları yapılmaktadır.

 11.   Okulumuzda Dijital vatandaş olma konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

 12. Okuldaki internet sağlayıcısı (MEB) her türlü zararlı içeriklere ulaşımı engellemiştir. Bu sitelere erişim MEB internet filtreleme ağına takılır.

 13. Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 07.03.2017 tarihli 2975829 sayılı 2017-12 Sayılı Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması konulu yazı gereği, öğrencilerin, ebeveynlerin, personelin fotoğraflarının çekilmesi ve yayınlanması güvenlik nedeniyle yasaklanmıştır.

  14. Tarayıcıların gizlilik ve güvenlik ayarları yapılarak, virüs programı kullanılarak siber zorbalığın önüne geçilmesi sağlanır.

  15. Mobil cihazların/cep telefonlarının eğitim amacı dışında kullanılmaması için gerekli önlemler alınır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.01.2023 - Güncelleme: 31.01.2023 09:10 - Görüntülenme: 153
  Beğen | 2  kişi beğendi